در اینجا به درک سریعی از نحوه عملکرد روترهای Wi-Fi و مزایایی که برای شبکه خانگی شما ارائه می دهد، می پردازیم.
روترهای وای فای این روزها همه جا هستند، اما واقعا چقدر در مورد آنها می دانیم؟
روتر وای فای امروزه در بسیاری از خانواده ها و دستگاهی است که تضمین می کند دستگاه هایی مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها، لپ تاپ ها، رایانه های رومیزی و تلویزیون های هوشمند ما به اینترنت سریع و پرسرعت دسترسی دارند. اما روتر وای فای دستگاه پیچیده ای است که نه تنها اینترنت را بدون کابل در اختیار شما قرار می دهد، بلکه اتصال شما را نیز امن می کند. در مقاله امروز ، ما به نحوه عملکرد روترهای Wi-Fi و اینکه چگونه زندگی ما را بسیار آسان می کنند، خواهیم پرداخت.
روتر وای فای چیست؟ روتر Wi-Fi که به نام روتر بی سیم یا WLAN نیز شناخته می شود، یک دستگاه فیزیکی است که ارتباط بین اینترنت و ابزارهای شما را در خانه تسهیل می کند. رایج ترین روترهای Wi-Fi دارای یک سوکت ورودی سیمی، برخی از سوکت های خروجی LAN، چند آنتن و دکمه هستند. طراحی روتر ممکن است از برندی به برند دیگر متفاوت باشد و همچنین به قدرت خود روتر بستگی دارد.
درست مانند تلفنها، بخشهای مختلفی از روترهای وایفای نیز دارید، از جمله مواردی که برای آپارتمانهای کوچک عالی هستند، آنهایی که بزرگتر برای دفاتر و کافهها مناسبتر هستند، و همچنین دستگاه های قویتر برای بازی و سایر موارد.
روتر وای فای چگونه کار می کند؟ روتر Wi-Fi با ایجاد حباب شبکه بی سیم در اطراف خود روتر کار می کند. هر دستگاهی که در این حباب باشد، تا زمانی که در محدوده باشد، میتواند این روتر را شناسایی کند و در صورت داشتن پسورد، به آن نیز متصل شود.
هنگامی که چندین دستگاه را به روتر Wi-Fi متصل کردید، یک WLAN (LAN بیسیم یا شبکه محلی بیسیم) بین آنها از طریق امواج رادیویی برقرار کردهاید. این شبکه به شما این امکان را می دهد که حتی بدون اتصال به اینترنت چندین کار را انجام دهید.
به عنوان مثال، میتوانید گوشی هوشمند خود را طوری تنظیم کنید که به فایلهای موجود در رایانه شخصی شما دسترسی داشته باشد و برعکس، تا زمانی که هر دو به یک شبکه WLAN متصل هستند. همچنین می توانید چندین رایانه شخصی را برای یک جلسه بازی چند نفره به یکدیگر متصل کنید. با این حال، هنگامی که یک اتصال اینترنتی فعال را به روتر وصل کردید، اکنون می توانید به همان اتصال در همه دستگاه های متصل خود دسترسی داشته باشید. این اتصال اینترنتی اغلب یک اتصال سیمی است که از طریق کابل یا اتصال DSL (خط مشترک دیجیتال) به روتر می رود.
در اینجا نحوه ایجاد حباب شبکه برای همه ابزارهای شما توسط روتر وایفای آمده است.
با اکثر روترها، هنگامی که آنها را با اتصال به اینترنت راه اندازی کردید، می توانید دستگاه ها را با استفاده از شبکه بی سیم یا حتی پورت های LAN متصل کنید.
اتصال بی سیم اغلب محدودیت سرعتی برای انتقال داده و فایل دارد، اما اتصال LAN که مستقیماً به درگاه RJ45 (درگاه اترنت) می رود، معمولاً سریع ترین اتصال ممکن را امکان پذیر می کند. این اتصال سیمی برای کامپیوترهای رومیزی که بسیاری از آنها گیرنده بی سیم ندارند نیز مفید است. استفاده از روتر Wi-Fi برای اتصال به اینترنت شما نیز مزایای زیادی را به همراه دارد، یکی از آنها جابه جایی بین دو باند فرکانس محبوب است، در صورتی که روتر شما از آن پشتیبانی کند.
باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز چیست؟ Wi-Fi از طریق امواج رادیویی که در فرکانس خاصی حرکت می کنند عمل می کند. امروزه دو نوع باند فرکانسی معمولا مورد استفاده قرار می گیرد. اینها 2.4 گیگاهرتز رایج تر و 5 گیگاهرتز جدیدتر هستند. روترهای وای فای که فقط یکی را پشتیبانی می کنند فقط فرکانس 2.4 گیگاهرتز را پشتیبانی می کنند و روترهای تک باند نامیده می شوند. در همین حال، روترهایی که از هر دو باند 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می کنند، روتر دو باند نامیده می شوند. همچنین بخوانید | Tech InDepth: درک استخراج کریپتو و فراز و نشیب های آن اگر در خانه وای فای دارید، اما از این دو باند آگاه نیستید، به احتمال زیاد روی باند 2.4 گیگاهرتز هستید. در حالی که این باند برای اکثر افراد و دستگاهها به اندازه کافی خوب است، مشکل این است که فرکانس استفاده شده توسط ابزارهای دیگر مانند دستگاههای بلوتوث، اجاقهای مایکروویو و غیره نیز هست. تداخل زیاد و تأثیر بر سرعت شبکه وای فای. به همین دلیل است که 5 گیگاهرتز در حال افزایش محبوبیت است. باند جدیدتر توسط دستگاه های کمتری استفاده می شود و از این رو تداخل به حداقل می رسد. در حالی که 2.4 گیگاهرتز سرعت کمتری دارد، برد بیشتری نسبت به 5 گیگاهرتز دارد، که به دلیل فرکانس بالاتر نمیتواند مسافت بیشتری را طی کند.